آنچه باید معلم های زبان بدانند

در این مقاله قصد دارم به موضوعی با عنوان ” آنچه باید معلم های زبان بدانند” بپردازم. تدریس زبان امری حیاتی و بسیار حساس و مهم است. باید تجربه هایی را در زمینه تدریس کسب کرد که در هیچ دانشگاه و کتابی آموزش داده نشده است.
آنچه باید معلم های زبان بدانند

تدریس زبان انگلیسی
یک تفکر اشتباه وجود دارد و آن این است که اگر شخصی در رشته ای از رشته های زبان، مدرک لیسانس یا فوق لیسانس داشته باشد، حتما باید بتواند مثل بلبل انگلیسی حرف بزند و یا حتما باید توانایی تدریس داشته باشد تا بتواند مطالبی را که در دانشگاه یاد گرفته است، ارائه و انتقال دهد.
“بنظر من این مطلب کاملا و صد در صد اشتباه است.”
در دانشگاه کتاب های تئوری را فرا میگیریم اما در عمل، باید دانسته های خود را با تجربه های دیگران تلفیق کنید تا بتوانید از آنها به نحو احسنت بهره ببرید. بسیاری از افرادی که ادعای تدریس دارند در اصول اولیه تدریس مشکل دارند و در عمل متوجه این قصور میشوند و گاهی مجبور میشوند عطای آن را به لقاء آن ببخشند.
در اینجا به مواردی از اصول اولیه تدریس اشاره میکنم و توجه شما را به آنها جلب میکنم.
اصول اولیه تدریس
وقتی من و بقیه، مطلبی را از پایه و اساس مشکل داریم، نمی توانیم بدرستی آن مطلب را به زبان آموزمان انتقال بدهیم. برای مثال:
- خط من اشکال داره، از خط زبان آموزم ایراد میگیرم.
- نکات گرامری را عمیق نمی دانم به بچه ها گیر میدم.
- لغات رو بد تلفظ میکنم، ادعای الکی دارم.

1- آموزش تخته نویسی
تخته نویسی را یاد بگیریم. اگر بلد نیستیم روی تخته راست و مستقیم بنویسیم، توی خانه تمرین کنیم تاهنگام نوشتن بسمت بالا یا بسمت پایین نرویم.
2- رعایت فاصله در نوشتن
فاصله ی بین کلمات و حروف را به صورت درست و استاندارد رعایت کنیم. برای مثال:
– I t is a cat.
– It i s a cat.
دو جمله بالا از نظر رعایت فاصله بین حروف اشتباه است. جمله درست این است:
– It is a cat.
3- نقطه گذاری در پایان جملات
حتما در پایان جملاتی که سوالی و یا تعجبی نیستند، نقطه بگذارید.
4- گذاشتن علامت سوال
در پایان جملات سوالی علامت سوال بگذاربد.
5- حرف بزرگ اول جمله
در زبان انگلیسی جمله با حرف بزرگ شروع می شود. رعایت این نکته ضروری است.
6- نوشتن روی چهار خط
نوشتن روی چهارخط را یاد بگیرید. دفتر های مخصوص برای این کار وجود دارد.
7- داشتن وسایل کامل برای تدریس
لطفا وسایل تدریستون کامل باشه.
8- داشتن مینی برد
برای تدریس مینی برد داشته باشید.
بنده در سر کلاسهای TTC خودم این اشکالات را از همکارانی که حتی تجربه بالا نیز داشته اند، دیده ام. اگر روزانه برای ارتقاء دانش فردی و زبانی خودتون وقت نمی گذارید، به این معنا است که به بچه ها و به خودتون ظلم میکنید و بنظر من با این کار آینده ی بچه ها را خراب می کنید.
نکاتی برای معلم های زبان مبتدی و تازه کار
من و شما برای زبان آموزانمون الگو هستیم. پیشنهاد بنده به شما عزیزان این است که:
- لطفا لباس زیبا و مرتب بپوشید.
- از عطر مناسب استفاده کنید.
- کفش خود را واکس بزنید.
- ناخن های مرتب داشته باشید.
- زیبا حرف بزنید.
- از مداد رنگی استفاده کنید.
- خوراکی ببرید و با زبان آموزان به اشتراگ بگذارید (share کنید).
- کلاستون را پویا کنید.
- شعر بخوانید. بخندید.
- بی بهانه تشویق نکنید.
- جایزه های کوچک برای اهدا به زبان آموز خود به همراه داشته باشید.
سعی کنید جوایز ماندگار به بچه ها بدهید، مثل پاک کن یا استیکر که تا مدتها در ذهن زبان آموز و والدینش بماند. جوایزی مثل شکلات به زبان آموز ندهید که همان لحظه یا بعدا بخورد و تمام شود.
کوچکترین تغییرات را بزرگ نشان دهید. از کلمات قشنگ برای بچه ها استفاده کنید. مثل گلم، پسرم، دخترم، زیبای من، عزیزم، گل پسر و …
روش حرفه ای شدن

همه ی دوستان و خودم را به نگاه حرفه ای و جدی به تدریس توصیه میکنم.
اکثر مدرسین، تازه کار و گاهی حرفه ای، از این موضوع گلایه میکنند که اولیاء زبان آموزان که گاهی سواد زبان انگلیسی و آموزشی و یا آشنایی با تدریس ندارند، در امر تدریس و در روند کلاس، تکالیف و … دخالت میکنند و نظرات کارشناسی میدهند. گاهی نیز این افراد مدعی و طلبکار هستند.
در صورتی که بنظر بنده اگر کار را محکم و جدی بگیرید، قطعا اولیاء و زبان آموزان هم آن را جدی میگیرند. زمانی که شما رو به عنوان یک آدم حرفه ای و کار بلد ببینند، قطعا پا پس خواهند کشید و به خودشان اجازه و جرات دخالت نمیدهند.
وقتی کار شما را درست و حساب شده ببینند، بدون شک نه تنها در کار شما دخالت نمیکنند، بلکه تدریس حرفه ای و عالی شما از طریق این اولیاء به دیگران معرفی خواهد شد و شما کم کم به سمت حرفه ای شدن قدم برخواهید داشت.
اما خودتان هم باید به این روند کمک کنید. مگر می شود؟ معلم باید چکار کند؟
برای مشاهده مقاله والدینی که زبان انگلیسی نمی دانند!! کلیک کنید.
نکاتی جهت تقویت خود
اجازه دهید که دیگران بفهمند شما در کارتان حرفه ای، کار بلد و جدی هستید.
گاهی با اولیاء در خارج از کلاس حرف بزنید و در مورد برخی فعالیت های کلاس توضیح دهید تا آنها بفهمند کار شما حرفه ای است و هدف از هر فعالیتی را میدانید. کتاب ها را بشناسید.
منابع موجود در کتابفروشی ها را بشناسید. ساعاتی را در طول هفته و ماه برای این کار اختصاص دهید. به کتابفروشی های محله و شهرتون بروید و کتاب ها را بررسی کنید. سایت های مربوطه را بشناسید و اطلاعاتتان را در رابطه با کتاب های اصلی و کتاب های کمکی بالا ببرید.
شاید لازم شود تا چند کتاب بخرید و در ساعت هایی که در منزل یا کتابفروشی یا مترو و اتوبوس زمان دارید، آنها را ورق بزنید و مطالعه کنید. یک دفترچه داشته باشید تا ایده های جدید مربوط به تدریس که در حین مطالعه به ذهنتان خطور می کند را یادداشت کنید. قرار نیست حرفه ای شوید تا حرفه ای عمل کنید. با همین ایده ها و کارهای خلاقانه، می توانید تدریس خودتون را پیش ببرید تا حرفه ای بشوید. در این صورت دیگران براب آموزش دیدن توسط شما حاضرند منتظر بمانند.
چکیده
تدریس زبان امری حیاتی و بسیار حساس و مهم است. در دانشگاه کتاب های تئوری را فرا میگیریم اما در عمل، باید دانسته های خود را با تجربه های دیگران تلفیق کنید تا بتوانید از آنها به نحو احسنت بهره ببرید.
بسیاری از افرادی که ادعای تدریس دارند در اصول اولیه تدریس مشکل دارند و در عمل متوجه این قصور میشوند و گاهی مجبور میشوند عطای آن را به لقاء آن ببخشند. اجازه دهید که دیگران بفهمند شما در کارتان حرفه ای، کار بلد و جدی هستید. قرار نیست حرفه ای شوید تا حرفه ای عمل کنید.
نویسنده: استاد امیر رمضانی
برای مشاهده مقاله زیان آموزی و فرآیند پیچیده آن کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید