والدینی که زبان انگلیسی نمیدانند!!
یکی از بزرگترین دغدغههای فکری بیشتر والدینی که زبان انگلیسی نمیدانند!!، گذراندن دوره های مختلف زبان انگلیسی فرزندان خود در موسسات است.
والدینی که زبان انگلیسی نمیدانند!!
یکی از بزرگترین دغدغههای فکری بیشتر والدینی که فرزندانشان محصل و دانشآموز هستند، گذراندن دوره های مختلف زبان انگلیسی در موسسات گوناگون است.
طبیعتا این دغدغه تحسین برانگیز است و کسی این امر مهم را رد نمیکند. اما حدود ۳۰ سال پیش اگر والدین، زبان آموزان و فرزندان خودشون رو راهی کلاس های زبان انگلیسی میکردند، ۹۹ درصد دانش آموزان بدون چانه زنی و بدون ایجاد پرخاش در محیط خانه، علی رغم میل باطنی به هر دلیلی، شرکت میکردند و … .
اما در نسل حاضر، همان دغدغه از طرف والدین وجود دارد و زبان آموزان با علم بیشتر به شرکت در کلاس مبادرت می ورزند، اما تفاوت در این است که این سوال در ذهن آنها هست که اگر یادگیری زبان انگلیسی اهمیت دارد و مادر و پدر ما را به شرکت در کلاسها وادار و تشویق میکنند، اما چرا خودشان در کلاس ها شرکت نکرده اند؟ چرا خودشان شرکت نمیکنند؟ و دیگر پاسخ های کلیشه ای، زبان آموزان را ارضاء نمیکند و دنبال پاسخ های قانع کننده میگردند.
معمولا روشهای درست و استانداردی توسط والدین برای کمک به فرزند و زبان آموزان در انجام تکلیف زبان وجود ندارد. اجبار اونها به شرکت در کلاس های زبان، بدون تردید فرزندان را از یادگیری و لذت بردن در کلاس باز میدارد.
اما انتخاب روش های صحیح و دوستانه حتما در آینده تحصیلی و شغلی آنها تاثیر بسیاری دارد و یکی از رایجترین سوالات والدین در این روزها که بیش از همه درباره نحوه و میزان نظارت والدین و کمک در آموزش زبان آنگلیسی ست که باید به چه صورت باشد؟
در ادامه، این موضوع را موشکافانه بررسی خواهیم کرد.
نظارت والدین و کمک در آموزش زبان آنگلیسی
گاهی دیده شده برخی والدین بعد از اینکه از از شرکت در کلاسهای در موسسات مختلف ناامید میشوند، خود دست به کار شده و کار ناتمام فرزند را به گمان خود تمام کرده و در حق او به اصطلاح لطف میکنند!
غافل از اینکه این بزرگترین خیانتی است که در حق کودک و زبان آموز خود روا میدارند؛ چرا که با این کار احساس مسئولیت در قبال وظیفه محوله را از فرزند خود میگیرند و او را فردی وظیفهنشناس و کار نابلد بار میآورند. پس به عنوان یک والد که بچه زبان آموزی در منزل دارد، یادتان باشد حتی اگر زبان آموز شما اصلا پیشرفتی در حوزه ی زبان نداشت و وظایف و کارها را انجام نمیدهد، شما از اصرارهای بی دلیل خودداری کنید و به دنبال دلایل صحیح آن باشید.
نکاتی در مورد کمک والدین در آموزش زبان انگلیسی
1- عدم افراط و تفریط
وظیفه والدین درباره زبان آموزی فرزندشان، صرفا وقتی است که فرزندتان نیاز به کمک دارد؛ بنابراین در این زمینه، افراط و تفریط نکنید.
2- عدم اصرار زیاد
چرا خودتان به زبان آموزی مشغول نمیشوید، مگر نه اینکه اعلام میکنید و اصرار دارید که زبان آموزی مانند فراگیری کامپیوتر در این عصر مهم و واجب است؟
والد با اصرارهای نادرست و تلاش نکردن خودش، این سوال را در ذهن زبان آموز نه تنها پاسخ نمیدهد، بلکه به چالش عظیم و تعارض تبدیل میکند. مگر فراگیری زبان مهم نیست؟ پس چرا پدر و مادر من حتی ساده ترین جملات انگلیسی را بلد نیستند.
3- آیا والدین اهل مطالعه و زبان خوانی هستند؟
توصیه میشود وقتی فرزند شما درحال انجام تکالیف زبان است شما هم کاری مشابه انجام دهید. اگر فرصت شرکت در کلاس و آموزش دیدن ندارید، دقایقی را با فرزندتان و کنار اون به یادگیری سپری کنید و علاقه ی خودتان را به زبان آموزی و مسیری که فرزندتان طی میکنم نشان دهید.
گاهی زبان آموز در مراحل ابتدایی و ترم های نخستین، به درستی ماهیت و ارزش فراگیری زبان دوم را نمیداند و آن را را درک نمیکنند و فراگیری را کار تحمیلی از سمت والدین قلمداد میکند. پس شما باید این اهمیت را با رفتارهایتان به آنها نشان دهید. برای مثال وقتی فرزند شما در حال نوشتن و تمرین املا یا روخوانی است، شما هم بخوانید یا وقتی او مشغول انجام تکالیف است، شما هم سی دی مربوط به کتاب را (پلی) play کنید و با اون گوش کنید و تکرار کنید و او را ترغیب به این کار کنید.
4- امکانات لازم جهت زبان آموزی را مهیا کنید.
- گاهی با کمک معلم و یا هوش مصنوعی، فیلم های کوتاه و مناسب با سطح زبان آموزان را دانلود کنید.
- گاهی با هم به کتابفروشی بروید و با کمک فروشنده و طبق علاقه و نظر زبان آموز، کتاب ها و داستان های کوتاه بخرید و با هم بخوانید یا از کتابخانه ها امانت بگیرید و مطالعه نمایید.
- در فضای خانه هم فضای زبانی ایجاد کنید. فراهم ساختن مکان زبانی، اهمیت زبان را در ذهن فرزندتان بیشتر و بیشتر میکند. از او سوالات ساده زبانی بپرسید.
برای مثال:
?What is it
که اون بدون چالش بتواند بشما پاسخ دهد و برای اون لذت بخش و ترغیب کننده باشد. وقتی در کنار اون کتابش را مطالعه میکنید، از مطالب داخل کتاب آگاه هستید و سوالات چالشی و سخت نخواهید پرسید.
در هنگام تماشای فیلم، سوالات ساده و در سطح خودش بپرسید، فیلم را قطع کنید و سوال بپرسید.
برای مثال:
?What are they doing
?What is he eating
توجه هر چه بیشتر شما و معنا دار کردن آنچه او فرا میگیرد، اشتیاق او را به یادگیری بیشتر میکند. کلاس زبان انگلیسی فرزند شما نباید سوژه آدم های اطراف حتی خاله و عمو و عمه و دایی و مهمانی ها باشد. در جایی این موضوع رو مطرح کنید که افراد توانایی درک ثانیه به ثانیه دشواری مسیر را داشته باشند. سوژه کردن فرزندتان و پرسیدن سوالات نامربوط و غیر تخصصی توسط افراد غیرمتخصص، نتیجه ای جز ناراحتی و تنفر فرزندتان نخواهد داشت.
5- حساسیت زیادی روی اشتباهات نشان ندهید.
اگر واقعا توانایی کمک به زبان آموزان را ندارید، از ایرادهایی که او خود میداند که شما نمیدانید، خودداری کنید. اگر حس خوبی نسبت به پیشرفت فرزندتان ندارید، حتما با متخصص مشورت کنید.
6- خط و زیبا نویسی
موضوع بسیار پر اهمیت آخر که قطعا مطرح کردن آن در انتها دلیل بی اهمیتی آن نیست، خط و زیبا نویسی فرزندتان است.
در کنار مهم بودن موضوع، باز هم حواستان به خط خودتان باشد. اگر برای شما #زیبا_نویسی و خوشنویسی فرزندتان مهم است، پس علاوه بر او به خودتان هم بپردازید.
بعضی والدین تحمل بدخط و اشتباه نوشتن کودک خود را ندارند و مدام با پاککن بالای سر او هستند و به کودک تذکر میدهند. با این کار، نه تنها فرزند در انجام تکالیف مستقل نمیشود بلکه اعتمادبهنفس او از بین میرود. فراموش نکنید رابطه بین والدین و فرزند مهمتر از انجام تکلیف است. پس او را سرزنش و دعوا نکنیم و در کنار و همراهش باشیم. گاهی هم بهتر است با تغافل به او اجازه اشتباه بدهیم تا خودش با عواقب کارش روبهرو شود.
نویسنده: استاد امیر رمضانی
برای مشاهده مقاله آیا یادگیری زبان مهم است؟ کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید