نکات مهم آموزش زبان انگلیسی با داستان
چگونگی استفاده از داستان ها یا story برای تقویت مهارت یادگیری زبان انگلیسی برای زبان آموزان در سطوح مختلف .
آموزش زبان انگلیسی با داستان
در مقایسه با گذشته ی نه چندان دور، امکانات و راههای مختلف و متنوعی برای آموزش و یادگیری زبان بوجود آمده است .
به لطف اینترنت و رسانه های اجتماعی، اکثر آنها به سهولت در اختیار ماست و دسترسی به اونها مشکل نیست.
یکی از راههای عالی و فوق العاده که هیچ کس نمیتونه منکر اون بشه ، داستان ها یا story هست.
استودز ترکل در باره ی داستان ها میگه: انسان ها تشنه داستان ها هستند. داستان بخشی از بشریت است.
داستان گفتن نوعی از تاریخ و وجود ما انسان هاست که از یک نسل به نسل دیگر انتقال پیدا می کند.
کلید حفظ اشتیاق برای یادگیری یک زبان خارجی، به کارگیری رویکردها و استراتژیهای جدید است.
تشنه بودن برای چیزی، به معنای داشتن میل قوی برای آن چیز است. داستان ها در ذهن ثبت می شوند، زیرا عواطف ما را درگیر می کنند.
واژه ی تشنه بودن رو در نظرتون داشته باشید که بعدا بهتر به اون میپردازیم. ببینید چند واژه ی کلیدی در این موضوع بسیار حائز اهمیت هستند، از جمله لذت بردن از داستان در یادگیری.
قبل از اینکه به بحث آموزش دادن کتاب داستان بپردازیم و آنها را بشدت جدی بگیریم، اجازه بدین به عناوین مختلف زبان آموز خودمان را به خواندن ترغیب کنیم.
ابتدا اجازه بدهیم که زبان آموز ما به خواندن علاقمند بشود، بعد به موضوعاتی که به نظر من برای این امر مهم امری جانبی محسوب میشوند، بپردازیم.
همه ی ما میدونیم که مبحث خواندن و مطالعه در کشور ما بشدت کمرنگ هست و مظلوم واقع شده است.
اکثر مراجعین به رستوران ها، و کافی شاپ ها و مراکز خرید، حتی حوصله ی خواندن منوهای رستوران ها و کافی شاپ ها و یا تبلیغات فروشگاهها را ندارند و این همان عدم علاقه به خواندن و مطالعه ست.
بنابراین، قدم اول علاقمندی و ترغیب زبان آموزان به مبحث پراهمیت مطالعه و خواندن هست.
اولین کار که جزء وظایف معلم هست و بسیار حائز اهمیت هست، گردش در بین سایت ها و انتخاب متن های کوتاه در حد پاراگراف با موضوع جذاب و قابل درک، و یک یا دو سطح پایینتر از سطح زبان آموز هست، که در خواندن با مشکل مواجه نشود.
زبان آموز باید بداند و یاد بگیرد که داشتن لغات جدید در یک متن امر کاملا طبیعی ست، اما این وظیفه ی ماست که کم کم لغات جدید را به او آموزش بدهیم .
بدون شک این فرآیند زمان نبر خواهد بود و از زبان آموزی به زبان آموز دیگر، متفاوت است.
بعد از لذت بردن از خواندن و مانوس شدن با ریدینگ که باز هم تاکید میکنم زمانبر خواهد بود، با جستجوی دقیق به سراغ داستان ها بروید.
اکثر داستان ها دارای صوت هم هستند که بنده تاکید میکنم، حتما با CD خریداری شود و با صدای یک بومی یا native گوش کنند.
اگر سی دی آن همراه نبود حتما دانلود کنید و آنها باید با تلفظ های صحیح و درست مانوس و آشنا باشند.
فراموش نکنید که listening مادر تمام مهارتهاست و در هیچ مهارتی خودتون و زبان آموزان رو از این مهارت مهم جدا نکنید.
در ابتدا کمی سخت هست و ممکن است جبهه بگیرند، اما هدف خودتون رو فراموش نکنید و در کنار اونها با ملایمت هدایتشان کنید که ترس آنها برطرف شود.
بچه ها از نفهمیدن، از ندونستن ،از سختی کار ترس دارن. از اینکه تجربه ندارند ترس دارند. در خانواده یا خانواده هایی که با خواندن ومطالعه میانه خوبی ندارند، این امر کاملا طبیعی و زمانبر است.
لذا بعنوان معلم باید به این نکته ی مهم توجه کنید. قبلا هم تاکید کردم، که داستان ها را پایین تر از سطح زبان آموزان انتخاب کنید تا زیاد با چالش لغت و گرامر روبرو نشوید.
چطور داستان کوتاه رو تمرین کنیم؟
ابتدا برای گرم شدن چشم بچه ها، از صفحه ی اول چند لغت رو روی تخته یادداشت کنید و از آنها بخواهید با scanning skimming واژه ها را پیدا کنند و علامت بزنند.
یک یا دو صفحه اول داستان رو دو یا سه بار باهم گوش کنید. و از بچه ها بخواهید با انگشت و نه با چشم خط ببرند، تا تمرکز بیشتری داشته باشند.
بعداز دو یا سه باز گوش کردن، مجدد پخش شود و جمله به جمله قطع کنید و بچه ها تکرار کنند. باید تاکید کنید که فراز و فرودها، استرس ها رو تقلید کنند و مثل آنچه میشنوند، تکرار کنند.
گاهی برای ایجاد تنوع و برقراری نظم کلاس، از زبان آموزان یک نکته ی گرامری و یا معنای یک واژه را بپرسید.
مثلا: این جمله چه زمانی است؟
نقش این کلمه چیست؟
این جمله چطور سوالی میشود؟
و تعامل رو در کلاس بالا ببرین که مزایای زیادی دارد. دو صفحه از متن داستان همراه با تجزیه و تحلیل میتواند برای زبان آموزان نشاط آور و جالب باشد.
از تکنیک هم میتوانید برای تکمیل کردن این فرایند استفاده کنید، البته بعد از چندین بار گوش کردن دقیق داستان از زبان آموزان بخواهید که داستان رو با او بخوانند.
این کار به اعتماد بنفس زبان آموزان، غلبه بر ترس آنها کمک میکند. و حتی ایجاد علاقه خواهد کرد و زبان آموزان این تمرین را برای تسلط بیشتر میتوانند در منزل انجام دهند.
دیدگاهتان را بنویسید